Vang Vieng - Vietnam

Vang Vieng alltså, ja vad ska man säga?  Våra förväntningar slog rekord tror jag. Vi kom dit på kvällen, laddade inför kommande dagarna med tidig natt. Dag 1 tog vi det lite lugnt, skulle kolla in hur allt funkade och så. De resterande tre dagarna blev helt crazy! Tubingen blev dock ingen tubing då bara ett fåtal valde att ta sig mellan barerna, antingen simmade man eller så gick man. Vi föredrog det sistnämnda. Men 4 dagar räckte för oss tror jag. Sista dagen kändes det som vi kröp mellan barerna, haha. Vi träffade massa roliga människor och njöt av livet. Mitt ibland vimlet på barerna mötte vi även tre Kungsbackabor – Rebecca, Malin och Frida. Trevligt!

 

Alla dagar såg ungefär likadana ut: Man började dagen med en stor frukost. Amanda började dag 1 med två stora baguetter, är det billigt så är det. Sedan efter lite Paradise Hotel Norge i sängen drog vi runt 13 till tubingen.  Där började med en varsin stor öl. Och ja pappa, nu dricker jag öl för man hade inte så mycket val. Det var antingen öl eller wiskeybuckets man kunde välja mellan ungefär. Även om whiskeyn var billigare så föredrog vi öl. Sedan gick man mellan barerna och åkte tillslut hem mellan 18 när mörkret hade kommit. Då samlades alla fulla och extremt hungriga människor på alla restauranger för middag innan man gick hem och antingen sov (däckade) som vi gjorde mest eller bara chillade. Sedan vid 23 tiden när man hade bytt svettiga tubingslinnerna mot finare kläder var man redo för ytterligare fest på barerna runt floden, dock inte samma som på tubingen. Att man är sliten nu i en vecka efter tubingen är inget tvivel på.

 

Nu har vi kommit till tredje sista landet. Just nu är vi på Ho Chi Minh (Saigon) och nu har vi vaarit här i två dagar. Har mest strosat omkring och sådär. Var på War memorial museum idag. Fy fan vad hemskt det var. Handlade om Vietnamkriget som avslutandes för bara 50 års sedan. Och det finns massa tecken kvar från kriget idag. Det värsta var agent orange som var ett avlösningsmedel som USA sprutade ner stora delar av landet med. Än idag födds barn med stora missbildningar till följd av detta. Det har alltså gått i flera generationer. Sitter nu på pizza hut, vad gör man inte för wifi? Imorgon åker vi tidiga morgonbussen vidare till Mui Ne. Där ska vi äntligen få lite sol, det var alldeles för längesedan nu, om nu vädret vill vara glatt d.vs. Puss och Kram, nu är det inte långt kvar tills vi är hemma! Kul för er, inte lika kul för oss…hehe


Kommentarer
Postat av: Ma+Pa

Ojoj då gäller det att gömma ölen I fortsättningen! Lite smart att ta öl istället för whisky I alla fall...ses snart. Puss!

Datum:2012-04-27 Klockan:17:16:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback