Cairns levererar

Efter Mission Beach sa nadde vi varan slutdestination pa Australiens resan - Cairns. Forsta 3 natterna bodde vi lite utanfor sjalva staden. Men det gick gratis shufflebuss sa det loste sig anda. Nu har vi uppgraderat oss med att flytta in till stan, just nu bor vi pa Gilligans, tydligen det basta hostellet i stan. Det ar sjukt nice faktiskt. Fanns tillochmed gym, dock var det lika litet som varat vardagsrum i Oslo ungefar sa kanske inte ska skryta om det... hehe. Forsta dagarna vi har gjorde vi faktiskt inte sa mycket. Har mest gatt runt i stan och shoppat lite. Perfekt tankte vi for att vi skulle skicka hem mer an halva packningen harifran innan asien. MEN idag var vi pa tva olika foretag som man kan skicka hem med och det skulle kosta 350 dollar vilket ar ungefar 2400 svenska kronor, jaha dar sprack den planen....Vet inte vad vi ska gora nu, ska kolla vad det kostar med batleverering men har ingen aning vart man kollar det. Har mer an 20 kg dessutom sa kanske far betala overvikt sen nar vi aker till Asien.

Vadret har i Cairns suger rent ut sagt....sa vi har mest festat om jag ska vara arlig, festens paradis... Dessutom bor vi nu 5 meter fran den storsta nattklubben for backpackers...inte bra for halsan. En dag var vi iaf i lagunen dar vi badade lite, men regnskurarna kom i kapp oss lite da och da. Traffade 3 svenskar fran Torslanda som vi hangt med de senaste dagarna, Frida, Jimmie och Richard. Traffade dem pa Fraiser Island. Trevligt med sallskap. Sedan iforrgar nar gick vi forbi ett cafe sa sag vi nagot valdigt bra. Vi sprang in som 4 ariga tjejer pa julafton, med tindrande ogon och upptackte att vi det var tva hela hyllor med Svensk mat! Det var tydligen hon som jobbade dar som importerade svensk mat hit till Cairns. Nojda med fattiga darifran gick vi hem med OLW dipp + chips, marabou, ballerina, kaviar, och knackebrod. Dyrt men helt klart vart pengarna ;).

Idag har vadret varit jattefint och da bestamde vi oss for att ga 45 minuter till dhl for att inse att det var javligt dyrt att skicka hem saker till Sverige. Men imorgon har vi roligare planer pa g. Da har vi bokat in en stora barriarrevet dykning pa en heldag. Ska bli jattekul verkligen, ska aven sa prova pa at dyka med tuber igen eftersom vi inte sag sa mycket forra gangen vi dok. Har aven kopt en undervattenskamera sa vi kan ta lite roliga bilder. Ikvall blir det middag for att fira sista kvallen har for Michaela, hon aker till Singapore imorgon. Ska tydligen ligga en bra resutrang har i stan som serverar kanguru, sa vi tankte nog testa det. De 2 manader som Michan har rest med oss har gatt sjukt fort, kanns som om hon precis kom hit. Kommer sakna varan lilla langsamma diskare, men vi alskar dig anda! Nu far jag och Amanda resa Asien utan dig, men hoppas att vi ska kunna tima in att vi mots upp nagangang pa vagen!

Planerna for oss ar fortfarande inte sa klara. Imorgon tankte vi satta oss ner och verkligen planera vad vi vill gora. Ska nog aka fran Cairns nasta vecka nagangang. Vart far vi se, antingen borjar vi pa Bali eller Vietnam tror vi. Vadret pa Bali ar namligen heller inte sa bra. Varfor kan det inte bara vara sol?

Nu ska ja hinna lasa lite svenska nyheter nar jag anda ar igang. Tanker pa er!

Lagunen har i Cairns, inte helt fel....Finns ingen direkt strand har eftersom
det finns stingrockor i havet, sa det ar har man hanger pa de soliga dagarna...


Gammal bild fran Whitsundays


Aven denna fran Whitsundays.. har tyvarr inga farska bilder nara till hands...

Kommentarer
Postat av: Ma+Pa

Hoppas ni får en härlig dykupplevelse - oj vad vi längtar efter att få se alla era kort, både fest och kultur.... PÅKÅJÄD!

Datum:2012-03-01 Klockan:10:40:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback