Linbana och vattenfall

Jaa, vad ska man säga? Om jag ska vara ärlig gör vi inte så mycket alls. Igår kväll åkte vi in till "staden" här på Lankawi. Kuah heter den. Tänkte shoppa lite. Började med att köpa middag på nattmarknaden. Nudlar och ris med grönsaker och kyckling, 3 kr, perfekt tänkte vi! Efter första tuggan upptäckte vi misstaget. De är inte direkt snåla med kryddan här, tror maträtterna vi köpte bestod av många jalapenos och chilis. Vi slängde våran aldelles för starka mat och köpte pannkaka istället. Mycket god sådan med nötter och majs (?) i. Sedan gick vi runt lite i shopparna i staden. Lankawi är en skattefri ö så det finns gott om dutyfree affärer. Vi köpte lite godis, chips och lite alkohol att ha i Thailand sen. En absolut vodka 750 ml för 60 svenska kronor! Yeah! :D Kvällen avslutades att Amanda ramlade ner med foten i ett hål....inte så kul alls. Blodet sprutade och en kvinna kom springades med malaysisk fiskolja som skulle hjälpa. Haltandes därifrån lyckades vi ändå ta en taxi hem.

Idag, tredje dagen här på Lankawi bestämde vi oss för att åka på en utflykt. Amandas ben var bättre, ett jack i benet skulle väl inte hindra den fightern. Planen var att vi skulle ta en taxi till det berömda vattenfallet. Nämde detta för hotellreceptionen och då sa hon att de kunde köra oss dit för samma pris. Så imorse kl 9 åkte vi med hotellägaren i hans stora bil på utflykt. Mycket bättre än taxibil. Dessutom väntade han på oss vid varje stopp vi gjorde, berättade för oss om allting och tog oss till olika platser. Först åkte vi till ett ställe där man åkte linbana 600 meter ovanför havet. Däruppe kunde man se utsikt över hela lankawi och tillochmed till Thailand. Men det var litemolnigt så vi såg inte så jättemycket. Linbanan var brant, lite läskigt. Jag fick lock för öronen, haha. Sedan åkte vi till ett fint vattenfall och efter det körde han oss till ett ställe med varm källor där vi doppade fötterna. Vattnet var sjukt varm och det skulle mjuka upp våra fossingar. Sedan blev det lunch, inhemsk sådan i form av ris, nudlar, juicer och ABC. Det är tydligen en traditionell efterrätt med massa jellys saker i och den är neonrosa/neongrön. Verkligen äcklig tyckte jag och Amanda, men vi låsades dricka lite diskret med våra sugrör ändå. Privatchaffören köpte den trots allt till oss. Var hemma igen vidi 15 och somnade som två barn i våra mjuka sängar.
Det roligaste med dagen var att när vi var uppe vid utsikten vid linbanan så var det flera som ville ta kort med oss. Vi fattar inte riktigt varför vi kan vara så roliga att ha kort på, men såklart man ställer upp. Antagligen är vi roliga för att vi är turister eller för att vi är vita, FAN jag som känner mig brun.... Kände oss också väldigt lyxiga idag i vårat backpackersliv. En privatchafför i en lyxig bil som dessutom öppnade och stängde bildörren för oss och köper efterrätter. Vardagslyx? Imorgon hoppas vi på sol då vi ska lyxa till deet med solstolar på stranden! Har hört att ni har sommarvärme hemma, skönt att slippa tycka synd om er längre! Svensk vår är underbar, saknar den lite....och er med lite...PUSSS

Kommentarer
Postat av: Ma+Pa

Vi saknar dig mycket!! Du skulle varit med när din stollige far badade idag, ca 6 grader så det blev ett snabbdopp! Fortsätt ha det bäst! Puss!

Datum:2012-03-25 Klockan:19:43:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback