Hawaii

Nu var det längesedan ni fick veta vad vi håller hus och vad vi gör. Just nu är vi på Hawaii, nämligen ön som heter Oahu. Det är den populäraste ön och här ligger ”huvudstaden” Honululu också.

Flygresan hit var inte att leka med om man säger så. Efter att ha stått en timma i kö för att checka in vårat bagage i Manilla så fick vi reda på att flyget var 12 timmar försenat. Anledningen va att det planet som skulle kommit från Hawaii var tvungen att vända efter 4 timmar i luften för att ett litet barn hade lyckats skära av sig ett finger. Hur som helst fick vi iaf checka in vårt bagage och åka vidare för att sova en natt , gratis såklart på ett hotell. Även middag ingick p.ga förseningen. Och vi hamnade då på ett lyxhotellet Remington Plaza. Så egentligen hade vi inte så mycket klaga på.

 

Det roligaste var att vi bestämde oss att sova på flygplatsen i Hawaii eftersom vi inte kunde checka in på hostelet vi bokat mitt i natten. Då kom det fram två söta tanter och frågade oss vart vi skulle göra, när vi sa att vi skulle sova på flygplatsen så blev den ena tanten helt till sig. Hon insisterade då att vi skulle åka med henne till hennes lägenhet och sova där. Vi blev väl först lite tveksamma men hur mycket fara kan en 63-årig tant vara? Så efter lite tedrickande fick vi dela på en dubbelsäng i gästrummet. Sedan på morgonen åkte vi och åt stor frukost bestående av blåbärspannkakor som hon snällt bjöd på. Lilia heter hon och kommer från Fillipinerna. Hon har bott i USA i säkert 40 år och har hus i Kalifonien och Manila också. Pensionerad läkare är hon också så pengar verkar hon ha gott om. Middag har vi också blivit bjudna på och hon tvingar oss att bli körda överallt vi vill. Så vi bor helt enkelt hos världens snällaste tant helt gratis! Kan inte bli mycket bättre än så.

 

Nu har vi varit här i 4 dagar och vi njuter. Första dagarna latade vi oss mest, var på stranden och shoppade. Som vi längtat efter bra shopping, asien gav oss inte så mycket bra shopping. Så nu är vi snart panka, hehe. Så efter mest chill och fest så bestämde vi oss för att göra något vettigt idag. Så dagen till ära, soldaternas minnes dag, åkte vi till USS Army memorial center. Timmar senare var vi fullspäckade med massa intressant historik och nöjda åkte vi vidare in mot stan igen för mer shopping.

 

Imorgon hade vi tänkt åka till en strand som heter Lainkai som tydligen ska vara finare än den här på Waikiki, det återstå att se. Sedan på onsdag har vi bokat flygbiljett till Maui, som vi dessutom fick gratis på grund av förseningen till Hawaii. Kanon, mer pengar till shoppingen! ;) På Maui har vi än så länge inte många planer, tar det som det kommer. Men har hört att det ska vara fina stränder, vulkanturer och en och annan kändis som bor där!

 

Hörde att vi haft 27 grader förra veckan, varmare än här. Det är lite kyligt i blåsten så nästa shoppingsrunda måste vi köpa jeans. Fy! Ha det bra så hörs vi sen när vi kommer till Kalifornien. PUSSS `


Boracay

Hejsan alla fina vänner och släkt! Eller vad ni nu är haha. Eftersom jag vet att min mamma är huvudläsaren på min blogg så har det varit svårt att blogga på länge eftersom världens bästa mamma är här med mig nu på Filipinerna! Sedan har denna lilla ö inte världens bästa wifi heller.  Känslan när vi mötte våra mammor på flygplatsen i Manilla är svårt att beskriva, helt underbart! Verkligen sjukt att de är här, det trodde man inte när man åkte från Sverige att mamma skulle komma hit och hälsa på oss på den finaste plats jag någonsin besökt tror jag. Precis vad vi behövde för att få nya krafter till våra sista 2 månader. Vi har nämligen bokat en flygbiljett hem till Sverige (var tvungna till det för att komma in till USA) men datumet håller vi lite hemligt ett tag, eller kanske jag helt plötsligt knackar på er dörr? ;)

 

Just nu är vi på en liten liten ö som heter Boracay. Har hört att det skulle finnas den finaste sandstranden och vatten här och så är det verkligen. Har ni någonsin varit på Phi Phi islands i Thailand så är det ännu vitare sand och ännu klarare vatten. Så man kan inte säga att vi lever mycket bättre nu. Bor för en gång skull också på lyxhotell med frukostbuffé, vi äter riktig god mat på fina restauranger, och vi klagar heller inte på att våra mammor betalar allt… ;) Bortskämda? Neej inte alls ;) Vi gör inte mycket mer än chillar på stranden och äter mat i princip. Men igår tog vi en båttur som åkte runt ön och till öar runtomkring. Då badade vi i grottor och snorklade bland de kornblåa fiskarna.  Från början skulle vi ta oss från Boracay till en annan ö men enligt rykten och komplicerade tillvägagångssätt att komma härifrån så valde vi att det var enklare att stanna på samma ställe.

 

Planerna härnäst är att vi den 24 maj åker vidare mot fettos land USA.  Första stopp är Hawaii. Det ska bli så kul att åka dit och våra förväntningar är skyhöga! Vi möter då även upp våran bästa Sandra! Woohooo! Hoppas alla mår bra där hemma, nu börjar det väl bli vår med? Jag längtar efter Sverige nu, och i sommar ses vi! Puss och Kram


Nha Trang

Hallooo i stugan! Nu ligger vi här trötta och mätta på dagens händelser. Egentligen har det väl inte hänt något speciellt idag men solen gör en trött, men vi klagar inte. Nu är vi i Nha Trang i Vietnam. Vi har varit här i några dagar nu och vi verkligen älskar det. Inte för att vi gör så mycket mer än att jobba på brännan men stranden är jättefin. Innan vi kom hit var vi två dagar i Mui Ne. Där var det helt dött nästan och inte alls så fint som här. Det är dock extrem lågsäsong här nu, så känns som det är vi och den milslånga stranden som är här, men det är rätt skönt. Igår gick vi till och med ut. Och ja, kul hade vi och där var det ganska mycket folk ute. Vi undrar bara vart alla tar vägen på dagarna? Häromdagen bestämmde vi oss för att åka på en liten utflykt. Åkte till en ö som ligger här som heter Vinpearl. Där fanns en liten nöjespark och vattenland. Ingenting av de var en stor hit, såå 150 svenska kronor inte ens var värt besöket. Kan kanske nämna att linbanan man åkte dit nästan var det roligaste....men det var kul att göra något annat för en dag.

Hotellet vi bor på är jättefräscht, ett av de finaste hitillsoch också billigaste, 10 dollar natten. 35 kronor per person, bättre kan det inte bli. Dock upptäckte vi igår att städerskan på hotellet nallat av våra Pringles, hahaha men hon var väl också chipssugen antar vi.. vi köpte en ny för 10 kronor. Vi kan nog inte må mycket bättre nu, men Fillipinerna är nästa destination och där väntar våra älskade mammor, så skönt ska det bli. Svenskt godis och tidningar har vi också krävt. :) Nu har vi även bokat våran roadtripbil mellan San Fransico och San diego i Juni-Juli. Underbart! Känns som det drar ihop sig nu, har så många känslor. Vill verklign hem men vet att jag kommer längta tillbaka till resan efter några dagar. imorgon blir det stranden, suprise? Nu börjar man få fin färg, snaart får det bli olja ;) Hehe... puss på er, hoppas ni mår bra i vårvädret!

RSS 2.0