Hawaii

Nu var det längesedan ni fick veta vad vi håller hus och vad vi gör. Just nu är vi på Hawaii, nämligen ön som heter Oahu. Det är den populäraste ön och här ligger ”huvudstaden” Honululu också.

Flygresan hit var inte att leka med om man säger så. Efter att ha stått en timma i kö för att checka in vårat bagage i Manilla så fick vi reda på att flyget var 12 timmar försenat. Anledningen va att det planet som skulle kommit från Hawaii var tvungen att vända efter 4 timmar i luften för att ett litet barn hade lyckats skära av sig ett finger. Hur som helst fick vi iaf checka in vårt bagage och åka vidare för att sova en natt , gratis såklart på ett hotell. Även middag ingick p.ga förseningen. Och vi hamnade då på ett lyxhotellet Remington Plaza. Så egentligen hade vi inte så mycket klaga på.

 

Det roligaste var att vi bestämde oss att sova på flygplatsen i Hawaii eftersom vi inte kunde checka in på hostelet vi bokat mitt i natten. Då kom det fram två söta tanter och frågade oss vart vi skulle göra, när vi sa att vi skulle sova på flygplatsen så blev den ena tanten helt till sig. Hon insisterade då att vi skulle åka med henne till hennes lägenhet och sova där. Vi blev väl först lite tveksamma men hur mycket fara kan en 63-årig tant vara? Så efter lite tedrickande fick vi dela på en dubbelsäng i gästrummet. Sedan på morgonen åkte vi och åt stor frukost bestående av blåbärspannkakor som hon snällt bjöd på. Lilia heter hon och kommer från Fillipinerna. Hon har bott i USA i säkert 40 år och har hus i Kalifonien och Manila också. Pensionerad läkare är hon också så pengar verkar hon ha gott om. Middag har vi också blivit bjudna på och hon tvingar oss att bli körda överallt vi vill. Så vi bor helt enkelt hos världens snällaste tant helt gratis! Kan inte bli mycket bättre än så.

 

Nu har vi varit här i 4 dagar och vi njuter. Första dagarna latade vi oss mest, var på stranden och shoppade. Som vi längtat efter bra shopping, asien gav oss inte så mycket bra shopping. Så nu är vi snart panka, hehe. Så efter mest chill och fest så bestämde vi oss för att göra något vettigt idag. Så dagen till ära, soldaternas minnes dag, åkte vi till USS Army memorial center. Timmar senare var vi fullspäckade med massa intressant historik och nöjda åkte vi vidare in mot stan igen för mer shopping.

 

Imorgon hade vi tänkt åka till en strand som heter Lainkai som tydligen ska vara finare än den här på Waikiki, det återstå att se. Sedan på onsdag har vi bokat flygbiljett till Maui, som vi dessutom fick gratis på grund av förseningen till Hawaii. Kanon, mer pengar till shoppingen! ;) På Maui har vi än så länge inte många planer, tar det som det kommer. Men har hört att det ska vara fina stränder, vulkanturer och en och annan kändis som bor där!

 

Hörde att vi haft 27 grader förra veckan, varmare än här. Det är lite kyligt i blåsten så nästa shoppingsrunda måste vi köpa jeans. Fy! Ha det bra så hörs vi sen när vi kommer till Kalifornien. PUSSS `


Kommentarer
Postat av: felicia - fotokobran

några planer inför morgondagen? :)

Datum:2012-05-29 Klockan:22:22:25
URL: http://fotokobran.se
Postat av: Ma

Ni är för goa och tur har ni också - mycket gratis senaste tiden så det blir pengar över till shopping - det är ni värda. Pussåkram! P.S. Igår morse var här 5 grader - varmt!!

Datum:2012-05-30 Klockan:09:25:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback