Blue Mountain

Igår hade vi äntligen en dag framför oss som vi visste skulle innebära någonting nyttigt. Ännu en sevärddhet. Det var verkligen dags att vi gjorde något och inte bara lata oss som vi gjort dagarna innan. I onsdags kväll flyttade vi vårt ”lilla” pickochpack och flyttade till YHA Bondi. Nu är vi inne på vårat fjärde boende, jaa tröttna hinner vi inte göra i alla fall.  Igår hade vi ställt alarmet på 5 på morgonen! Kan inte ens minnas senast jag gick upp så tidigt, kanske i så fall var när jag jobbade på BIT någongång förra våren. Men de två supertrötta zombisarna hamnade tillslut på minibussen till våran dagsutflykt! Mot Blue Mountain.

 

Vi åkte med ett bolag som hette OZ Experience, och de kan jag verkligen rekommendera. Vi hade en jättebra guide, Smokey kallade han sig.  Vi kom fram till nationalparken runt 9 tiden. Sedan hade vi framför oss 3 timmars promenad i regnskogen. Till en början tyckte vi att det såg ut som en helt vanlig svensk skog faktiskt men rätt som det var så hoppade en känguru fram. De var inte alls så stora som jag trodde, men de vi såg var tydligen barn så det kanske inte var så konstigt. Hur som helst fick vi riktigt bra kort när två kängurur lekte med varandra, såg mer ut som de hade kärleksproblem dock, haha. Synd att man inte kunde se någon bebis i magen bara, men hoppas att få se det någongång när vi åker längst kusten sen. Sedan åkte vi vidare med bussen och påbörjade den långa promenaden. Det var sjukt mycket backar och trappor, säkert fyra vattenfall och massa coola berg. Blev nästan imponerad av mig själv över att jag kan tycka naturen är så häftig ;) Hihihi..Sedan var det dags för lite lunch innan 2 timmars walking med 973 trappsteg. Detta var nog årets träningspass för mig, känner redan nu att jag har ont i benen. Sedan avslutade vi vandringen med att åka ett tåg i 52 graders lutning uppåt i berget. Tydligen världens brantaste tågbana.

 

När vi kom hem igen till Sydney så unnade vi oss pizza ovh lasagne till middag, så redan där blev årets träning redan bortblåst, men vad gör det? Är sjukt nöjd med dagen, och om ni ska till Sydney, boka in Blue Mountain på schemat, kanske lite dyrt men värt pengarna. Det där med de blåa bergen missade vi dock lite på grund av att solen inte lyste på bergen så de såg blåa ut, så det va väl egentligen det som var negativt.

 

Idag har vi varit på straden, denna gången Watzon Bay. Imorgon är det nyår, sjukt vad tiden går fort. Vi har beställt biljetter till någon slags carnivval vid Harbour Bridge, Bungalow 8 heter stället. Där ser man tydligen fyverkerierna jättebra och på stället ska det vara många backpackers. Ska dit med Evelina och Heidi från mitt förra jobb i Oslom BIT. Så det ska bli superkul att fira nyår med flera! :D Här kommer massor av fina bilder. Puss på er!

Så, tre kort ville blogg.se vara med på att lägga upp idag, blir så arg!


lite bilder

Julaftonsfina
Julaffton som spenerades på stranden, like!
Tar fortfarande c. 5 min för varje bild att laddas upp,
så jag får helt enkelt spara kort tills vidare att visa. PUSS

Julafton på Australiensiskt vis

GOD JUL på er! Nu är det kvällen den 25 december här. Vi har haft en rolig, annorlunda men ganska vanlig jul. Med vanlig menar jag att det verkligen inte kändes som julafton för fem öre, jag har 0 % julkänsla. Här i Australien firar man ju jul den 25. Så idag har vi nog inte ens sett en enda australiensare, tror alla är med sina familjer, precis som i Sverige. Igår på våran julafton så var vi först inne i Bondi Junction, där finns det stor shoppinggalleria. Vi var tvungna att köpa lite presenter, mat osv. inför kvällen. Sedan hann vi med stranden i tre timmar. Planerna inför kvällen var barbequeparty med Theresas australiensiska vänner. Vi var klara strax efter 8, efter stress med att baka kladdkaka, slå in julklappar och fixa i ordning oss, längesedan vi var så stressade, typiskt oss, tidsoptimister. Linnéa fick tyvärr feber på kvällen så hon kunde inte vara med. Vi tog en taxi dit och när i kom fram så hade de dukat upp massa små bord runt om i ett garage. De två som bodde där jobbade med att köpa och sälja gamla bilar från 60-70 talet, riktigt coola bilar. En julgran fanns det också såklart och innan hade vi bestämt att alla skulle köpa med sig varsin liten julklapp till julklappsleken senare under kvällen.  Vi hade eget kött med oss men annars så fanns allting annat. Verkligen supergod mat, lite australiensisk julmat och lite tysk julmat eftersom värdparet kommer från Tyskland. Allt var jättetrevligt även om det inte alls kändes som en svensk jul hemma någonstans. Längtar verkligen till nästa jul hemma i Sverige.  Jag saknade verkligen mysighetsskänslan, men jag tror det är svårt att få den utan familj och släkt. Sedan var det även dags för julklappsleken och efterrätt. Jag fick två musikpennor med tomtar på, haha. När klockan sedan började närma sig midnatt bestämde vi oss för att dra ut. Vi trodde det skulle vara mycket liv på stan med tydligen så går man inte ut dagen före julafton här så vi hamnade väl på en helt okej club nära Darling Harbour. Jag fick migrän, typiskt nog så var tvungen att ta en taxi hem redan kl 1. Typiskt när det var julafton och allt, men men finns inte så mycket mer än att sova för mig i de lägena, besviken på mig själv, men imorse vaknade jag på topp igen.

 

Idag har vi legat på stranden hela dagen, Caroline från Skövde som vi träffade förra veckan var också med. Hon och jag blev intervjuade av någon slags tvgubbe av något slag så om ni ser mig i någon lokalkanal, eller likande så bli inte förvånade hihi ;) Idag var det en festival som heter Sunburnt vid Bondi Beach, men den var inte på stranden. Biljetterna var svindyra och festivalen började redan kl 12, men vi var nöjda att vi sparade de pengarna eftersom vi hörde stor del av musiken från stranden. Dessutom kändes det som alla i hela världen bestämde sig för att åka till stranden just idag, har nog aldrig sett så mycket folk på ett och samma ställe i hela mitt liv. Nu ligger jag här i sängen och kollar på någon julfilm som går på tv, imorgon ska det tydligen regna, så vi får väl se vad vi hittar på! Puss och Kram, längtar efter er!

 

Är något fel med internet nu igen, så jag kan inte ladda ner bilder til bloggen. Får göra det när vi flyttar till hostel, då brukar internet bli bättre.


GOD JUL

GOD JUL PÅ ER! Har hänt något med min blogg så kan inte göra
bilderna större tyvärr, men hoppas ni ser!

22 december

Idag har vi haft regn hela dagen, men ser det postivit, det är i alla fall varmt. Enligt väderprognosen så ska det regna nu i en vecka, lite tråkigt men varför deppa över det? Vi är ju ändå här i Sydney och vi är lyckliga! Hur har ni det där hemma? Har ni julkänslor, så skicka gärna några hit. Försökte hitta gingerbread i mataffären idag, men hittde inga. Finns bara massa äckliga amerikanskka chokladbomber som så kallat julgodis och det lockar inte.
I tisdags var vi ute med hela hostelet i princip, åkte partybuss in till stan, sedan hamnade vi på ett ställe som hette the gaff. Det var helt okej ställe, mycket folk. Man fick varsin tomteluva när man kom dit så vi behövde inte oroa oss för frisyren i alla fall ;). Kul utekväll helt enkelt. Så igår checkade två slitna tjejer ut från vårat hostel surfsidebackpackes och flyttade istället in till våran gamla klasskompis Linnéa, Alexandra och deras tyska inneboende Theresa. De har en lägnhet på samma gata som vårt hostel, så det är nära till allt, superbra läge! Vi bor just nu 5 personer på två sängar, då det är tur att sängarna är stora ;) Ska bo här i en vecka innan vi flyttar till ännu ett hostel.
Igår orkade vi ingenting mer än att stanna hemma i soffan och äta choklad och kolla på gossip girl, ibland behöver man det. Just nu sitter vi bara och tittar på australiensisk tv, någon julfilm. har just lagat lyxmiddag för att vara backpackers, gjorde kött, potatis och rödvinsås. Inte för att det var den mest interessanta saken för er att veta, haha. Ska sluta skriva nu innan jag börjar skriva vad vi köpt för mat till veckan, haha. Kan verkligen inte fatta att det är julafton om två dagar! De firar ju den 25 här men ändå. Vi har inte några direkta planer än, men det lutar åt någon mysig middag på julafton, och sedann kanske utgång på det. Blir nog som ganska vanliga dagar i jul, har varken några ljus, jultomte, Kalle Anka, julmat eller julklappar. Känns verkligen konstigt egentligen, men samtidigt känns det faktskt rätt skönt att slippa all julstress. Såg alla galna mammor idag, alla trötta pappor och skrikande barn idag på stan, julstressen är verkligen skönt att slippa. Ha det så bra så hörs vi snart! Imorgon måste vi på klänningjakt, man kan ju inte ha shorts och linne på självaste julafton! Så det får vi ändå unna oss. Puss och Kram! <3
Samlade svenskar.

Design

Hej allihopa! Är det någon som vet eller är bra på det där med design? Jag fattar verkligen ingenting och blir bara helt jävla förbannad när allt går åt helvete när jag försöker. Som ni ser så har mina arkivinlgg och senaste inlägg hamnat längst ner på bloggen, under alla inlägg. Skulle vara sååå tacksam om någon ka hjälpa er, eller vet någon som kan hjälpa mig. PUSS

IKEA

Idag när vi vaknade så spöregnade det och var skitkallt! Det första jag gjorde var att gå till affären brevid hostelet och köpte mig ett par svarta byxor, så nu behöver jag inte frysa mer. Skönt. Sedan bestämde vi oss att dra ut på ett äventyr, regnet gör oss lite besikna så vi ville ha svenska julkänslor så vi drog till Ikea. Tog oss c. 40 min att komma dit. Tänkte att vi skulle köpa köttbullar och pepparkakor iaf. Väl där så var det slut på pepparkakorna och köttbullarna var frysta och kostade 10 dollar!!! Men vi var nöjda ändå eftersom vi fick äta köttbullelunch med lingon och potatismos. Inte alls lika gott om i Sverige men helt okej, dock fick man en lingonsyltsklick lika stor som 1 köttbulle.....snålt tyckte vi! Men vi åkte glada därifrån med batterier, choklad, glass och gräddsås rikare. Sedan bestämde vi oss för attt åka till China Town och köpa oss varsin regnjacka eftersom det verkar regna varje dag här. Vi hade sett dem innan och de kostade bara 100 svenska kronor, tänkte också att de skulle var bra att ha de på Nya Zeeland. MEN när vi kom dit var självklart gallerian stängd, våran vanliga tur. Så istället gick vi till en annan galleria med massa outletbutiker. Och våra shoppingfingrar är inte de bästa när vi egentligen ska spara så vi gick därifrån med x antal påsar. Jag köpte ett linne, pyamasshorts och en strandväska. MEN nu kommer det bästa, detta gick tillsammans på 14 dollar,vilket är c. 100 kronor. Sedan fick vi gå jättelångt i regnet och imorse var vi inte så smarta att ta med oss paraply så när i väl kom fram till hostelet var vi dränkta katter. Nu ska vi äta choklad och bara chilla. Imorgon har vi inga måsten, det är fest på hostelet på kvällen, annars får vi väl dansa soldans. Hoppas ni mår bra, jag har 0 % julkänsla, hoppas ni myser för mig med, jag saknar julkänslorna trots allt. Att jultomten är på stranden i shorts här på alla julkort är bara helt fel för mig. Puss Puss Enjoy

Dagen i bilder, älska svenska flaggan ;)

Sydney Tower

Hejsan hoppsan! Idag var vi riktigt sega på morgonen. Chillade vid datorn ända till kl 1. Men har man inga måsten så har man inte. Vädret var inte på topp så vi beslutade oss för att åka in till Sydney och se om vi kan göra något kul där. Gick till Wakeup och bokade hostel från den 2 januari till den 8 januari, då det bär av till Nya Zeeland. Sedan bestämde vi oss för att åka upp i Sydneys högsta byggnad, eller är den högst? Hmm... i alla fall så gjorde vi det. Innan vi kom till toppen så fick vi se en 4D film om Sydney. Det var jättecoolt för man stod upp och när marken rörde sig så rörde sig våra fötter, när det regnade kom det vatten på oss och när det brann så blev det varmt osv...Själva utsikten från tornet var väl fint, men inte jättespecielllt. Vi var där på kvällen så vi fick se Sydney by night. Vet inte riktigt om det var värt 140 svenska kronor egentligen men nu har vi iaf klarat av den bocken på listan. Sedan avslutade vi söndagskvällen med varsin efterrätt på en resturang vid hamnen, någongång får man unna sig något exlusivt mitt ibland all pasta och konservmatsburkar. Imorgon ska det regna, tänkte då kolla vart Ikea ligger så vi kan köpa köttbullar till jul kanske. Puss och God Natt!

Louis Vittons skyltfönster, en krokodil gjord av LV väskor, lite coolt.
Ni får nöja er med två bilder, tror det är något fel me blogg.se eller min egn blogg för det tar 15 min att ladda upp 1 kort... orkar inte vänta så länge nu.

Fin väder!

Hej igen! Förlåt för den dåliga uppdateringen men vi har helt enkelt haft det för bra! Nu i två dagar har det varit fint väder. Inte världens bästa men ändå ligga på stranden väder. Vi har också hört rykten att det ska fortsätta så, så vi håller tummarna! I onsdags åkte vi in till stan och tog massa kort till det kommande julkortet som vissa utvalda där hemma ska få. Hoppas ni väntar med spänning! ;) Sedan igår var vi på stranden hela dagen och sedan var det utgång som gällde. Vi var c. 10 stycken från hostelet som gick ut tillsammans, åkte in till stan och var ute på ett ställe som hette Side Bar, den baren som tillhör Wake Up, dör vi bodde de första 5 dagarna här. Här i Australien är et populärt att dricka ett slags vin som heter Goon. Det är gjort av massa olika viner tror jag. Fick höra historien bakom vinet förra veckan men minns inte riktigt. Här i Aussie räknas det tydligen inte om ”riktigt” vin. Men jag tycker faktiskt det smakar helt okej. Vi köpte 4 liter goon för 12 AU dolllar vilket motsvarar cirka 84 svenska kronor, sjukt billigt! Annars lever vi verkligen snålt. Köper pasta och nu har vi ätit samma mat i 3 dagar i rad. Men vad gör man inte för att spara? Tänkte att vi skulle leva som gudar sen i Asien istället där det är billigt. Speciellt här på Bondi så är allting jättedyrt, kanske inte Oslo-style men nästan. Nu har vi även fått inflyttning i vårat rum. Två tyskar och två från Finland har flyttat in, så nu är det en väldig blandning av olika ursprung här, det är kul! Händer det något kul där hemma i vintermörkret? Ikväll har vi inte så mycket planerat, kanske kollar på en mysig film? Ha det så bra! Puss&Kram

Tänkte här ladda upp lite fina bilder, men internet är som det är och idag ville kortuppladdaren här på blogg.se verkligen inte sammarbeta med mig så det får bli en annan dag tyvärr.

Tisdag

Hejsan igen! Hoppas ni haft en mysig lucia! Jag har inte känt av den för fem öre. Kan inte någon skicka hit en lussekatt är ni snälla? Nu bor vi på Bondi Beach. Hostelet är okej, vi bor i ett rum för 10 personer men vi är bara 3 så det är skönt. Vi har äve lyckats fixa boende över jul och nyår,, så nu slipper vi bo på gatan. Dock kostade det 50 AU dollar per natt, men vi hade väl inget annat val, så nu ska vi gå på nudeldieten tänkte vi. Idag var vädret ändå helt okej, men jätteblåsigt så det är fortfarande inte varmt. Vi gick till stranden i någon timme, innan vi gick hem och kröp ner i våra täcken ör vi frös. Typiskt. Tyckte faktiskt inte Bondi stranden vaar så speciell, men det kanske berodde på att den var ganska folktom och dåligt väder. Åkte även bussen in till Bondi Junction och handlade mat idag så nu har vi till hela veckan. Annars har jag inte mycket mer att berätta, känns sjukt konstigt att det är jul snart, saknar det mysiga. Men får blogga mer när jag har något roligt att berätta. Imorgon ska vi nog klämma in en sevärdhet av något slag, om det inte blir jättefintväder, men det tvivlar vi starkt på! Pussss Här kommer lite bilder.
Så här kul hade vi på förfesten på vårat rum i lördags! ;)
Det berömda Operahuset
Hittade ett palmblad att spela gitarr på ;)
Vilket Amanda med gjorde

Världens finaste klänning som jag testat, men var tyvärr för stor, men jakten fortsätter ;)

Sondag

Hejsan! Nu sitter jag har igen vid hostelets datorer sa ni far ursakta att alla bokstaver inte finns med.... Har till och med lagt in massa kort pa min dator som jag hade tankt visa er men eftersom det ingick 4 timmar internet pa hostelet sa funkar det inte att koppla upp sig pa egna datorer. Jag har fixat ett Aussie nummer nuom ni skulle behova ringa eller sa: 0061452385392. Igar var vi ute for forsta gangen i Sydney. Gick bara ner till baren som tillhor hostellet, Side Bar. Det var helt fullproppat med folk och jattebra musik sa vi klagade inte det minsta. Imorse madde vi inte det mesta men vi bestamde oss for att ga en promenad till Botaniska tradgarn och satta oss pa en filt och lasa varsin bok, vadret var lite molnigt sa det var perfekt tankte vi. MEN nar vi kommit fram sa sag vi molnen komma, och de var riktigt svarta. 5 min senare stod vi dar utan paraply eller regnjacka helt genomblota, ut och in! Helt galet var det, langesedan jag sag sa mycket regn! Sa da fick vi ga i affarer istallet. Hela dagen igar bestod av shopping och idag med. Men vi alskar ju det ocksa. Jag tycker de har fint mode har, allt ar sommrigt och billigt. Igar kopte jag ett spets linne och en spetsa kjol, och idag ett par spetsshorts, hahahah... Har jag namnt att jag gillar spets? :) Ikvall vet vi inte riktigt vad vi ska gora, Amanda ligger nu och sover, hon ar lite sjuk sa jag far val roa mig sjalv med nagot. Hoppas ni mar bra hemma! Tanker pa er! PUSSSS

Walking guide tour

Imorse var vi uppe riktigt tidigt for att ga en walking tour genom hela staden. Det var riktigt jobbigt och nu ar benen som spagettiliknande varelser. Men vi fick se det mesta attraktioner och servardheter Sydney har att erbjuda. Men eftersom tempot var ganska snabbt och mycket folk sa bestamde vi att vi skulle ga denna touren sjalva en annan gang sa vi far ta massa kort. Sedan akte vi direkt till Bondi Beach. Men inte till stranden utan vi var och kollade olika hostel. Vi bor har i Sydney fram till mandag bara, sedan vill vi bo vid bondi beach fram till 24. Efter den 24 sa finns det inga hostel att bo pa. Allt ar fullbokat over hela jul och nyar. Sa vi vet inte vad vi ska ta oss till. Hoppas det loser sig helt enkelt! :) Sa imorgon ska vi boka hostel i Bondi Beach, och det skadar ju inte med lite sol pa det? Sa imorgon blir det nog stranden om vadret ar fint. Idag stod det att det skulle regna men det var stralande sol hela dagen! Sa morgondagen ser ljus ut! Hinner blogga varje dag nu men har gratis internet nu pa hostelet sa jag passar helt enkelt pa. Aven idag ar vi for trotta for att ga ner till Side Bar....trakiga partysvenskar?? Hoppas ni mar bra, horde att det var storm, blas inte bort! Puss

Market City

Idag har det varit lite bättre väder, inte så mycket regn men inte ssol heller. Så idag gick vi till Market City som var en jättestor galleria med massa marknadsstånd på nedervåningen och vanliga affärer på resten av våningarna, sista våningen hann vi inte med så det får vi ta någon annan dag. Köpte oss lite mat på fruktmarknaden, hur billigt som helst! Köpte även varsitt par flipflop, med Austalensiska flaggan på. Sedan köpt jag mig också en bikini, även den med Australensiska flaggan på. Trekantsbikini med volanger, jättesnygg! Kostade 20 AU vilket motsvarar ungefär 170 svenska kronor. Synd att vi inte kan använda den bara ;). Skulle köpt en svart kjol med men den jävla tanten (ursäkta språket) var så himla otrevlig så jag gick därifrån. Först såg hon jättemmisstänksam ut mot mig hela tiden som om jag var en tjuv. Sedan när jag skulle prova så blev hon sur. Sedan när vi skulle gå sa hon detta:

Tanten - Are you going to bye it?
Jag - Maybe, i will look around and maybe come back.
Tanten - No you have to pay now.
Jag - But i don´t no if i wan´t it so i will come back later.
Tanten - Bloody hell
Sedan fick vi en utskällning om varför vi inte gick i skolan som normala människor och sedan insisterade hon till att vi hade tagit någonting så hon var tvungen att kolla i mina påsar och i min väska eftersom hon trodde att Amanda hade smugglat in kläder till mig när jag provade. Jag som ville ha kjolen, men tänker absolut inte köpa den av den kärringen.

Nu sitter vi här på golvet i korridoren, med varsin dator. Det är för kallt för att gå ut, vi är för trötta för att gå till baren, så nu laddar vi inför walking guide tour imorgon och utgång på kvällen! Vi har en kille från New York i vårat rum, han är jättetrevlig och bjuder på godis, haha. Men han hade redan rest i hela Europa, Sydamerika och Asien och han var i både Sverige och Norge, han sa att Norge var jättefint och när vi sa att vi bodde i Oslo innan så frågade haan direkt om vi var partysweeds, hahaha.. Även det ryktet sprider sig. Nu ska vi försöka hitta några lika trötta som vi som vill spela kort. Puss på er! :)
På flygplatsen i Bangkock

Äter lite godis, hihi

Älskar flygplansmat.......NOT


Dag 2 i Sydney

Vaknade imorse ganska utvilade, känns skönt. Vädret är just nu regnigt men ändå ganska varmt. Har fått tips från hotellet till en outletmarkna så ska försöka hitta oss en regnjacka. Regnet är inga problem för mig men jobbiga är att vi går runt och fryser! Typiskt oss att bara tänka positvit om att det ska vara fint väder. Tog med mig ett par långa byxor och de är så små att jag inte kan gå i dem, haha. Typiskt mig igen. Annars hade vi tänkt att åka och kolla på hostel i Bondi Beach idag. Börjar få lite panik med boende, vi bor just nu på Wake Up hostel i centrum av Sydney, men vi ska bara bo där till lördag, och det är ganska dyrt hostel. Annars kanske vi kunde få bo hos Linnea och Alexandra i deras lägenhet vid Bondi, det vore verkligen super!  Har fortfarande inte hunnit lägga in bilder på datorn än, men ska göra det så fort jag har tid! Så ni får en ofräch bild från webcameran på datorn istället :) Hörde förresten att det snöadde i Sverige, hoppas ni får en vit jul! Här är julgranerna överallt och julmusiken spelas i varenda affär, men sommarkläderna är det enda man kan köpa här, inte ens jackor hittar vi. Så vi har 0 % julkänsla. Puss
Trött men nöjd! ;)

Regnig dag

Kl 10 fick vi antligen checka in. Nu sitter vi har och forsoker fixa med massa SIM kort, hostel och liknande. Dagen har varit slitsam och vi har varit trotta hela dagen. Arga ocksa pa det dumma vadret!! Det har regnar hela dagen och varit jattekallt, typiskt oss som bara tagit med oss leggins och tunna koftor som vart varmaste plagg, fick helt enkelt ga och frysa. Hostelet vi bor pa heter Wake Up! 6 vaningar och massa folk. Hamnade i ett rum med 6 personer, det gick val bra, 4 killar var det dock och en var tydligen stokig sa en av dem, hoppas det gar bra att somna trots allt. Vi ar verkligen astrotta och tjuriga. Kanner verkligen att vi far uppleva hostelkanslorna med en gang! Vi kunde val komma med tjejer i samma rum atminstonde? :) Shoppade var det enda vi kunde hitta pa en sadan har trakig dag som denna men shoppade gjorde vi inte, haha. Eller jo Amanda kopte en bikini dagen till ara. Men tycker att det finns ett bra utval av klader i min smak, men nu ar vi ju inte har for att shoppa, hihi. Ikvall blir det nog att lagga sig tidigt, om vi nu lyckas sova. Vadret ska vara skit hela veckan, hoppas vi hittar pa nagot roligt att gora! Haha skrattar nu at detta roliga inlagg utan vara svenska bokstaver. Men hoppas ni forstar det mesta anda! Men ska forsoka blogga pa svenskt tangentbord nasta gang! PUSSS PA ER!


Hatar att se detta, sa typiskt!! :( Imorgon far vi ga och kopa varsin jacka och byxor....Lite synd ar det om oss anda? ;)

5-6 december

5 December – Resedagen
Gick upp tidigt, trött som ett as kunde inte somna förrän jättesent, Resfeber. Nervös, exalterad men ändå lite ledsen klarade jag av dagen fint. Therese och mamma var med mig hela dagen. Vi var på banken och fixade lite och köpte det sista. Sedan var det dags för det värsta, trodde jag.  Jag hade föreställt mig ett stort tårkalas på flygplatsen, att det helt enkelt skulle vara värre att säga hejdå. Men det blev inte alls lika känslosamt som jag trodde. Jag tror det beror på att jag fortfarande inte fattar att vi faktiskt är här nu och att jag inte kommer träffa Sverige och alla på 8 månader. Jag har inte förstått det än på något sätt, så känslorna kanske kommer senare. Men det blev trots allt lite tårar nedför kinderna när vi i våra myskläder lämnade Landvetter, i alla fall för föräldrarna ;)

 

6 december
Nu cirka 20 timmar senare är vi äntligen framme i Sydney! Både benen och huvudet är riktigt trötta men vi klagar inte, vi är ju trots allt framme. Allting gick fint och mellanlandningarna var i tid. Vi mellanlandade i Helsingfors och Bangkok. På första planet till Bangkok så bestod maten av vanlig flygplansmat… inte så värst gott helt enkelt. Men vem är ett fan av flygplansmat? Allt känns bara väldigt konstgjort och plastigt tycker jag, dock bestod efterrätten av en mer smaksensation nämligen kex, brieost och lit­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­e vin på det så vi somnade nöjda och mätta trots allt. När vi landade i Bangkok fick vi en stor värmechock, och tänkte att vi gärna skulle stannat här i någon vecka innan vi åker vidare men vi återkommer ju till detta paradis i vår.
Det fanns jättemycket filmer och serier på båda planen så vi var inte uttråkade i alla fall.  Jag har alltid haft väldigt svårt att sova sittandes och så blev det nu med, vet aldrig vart jag ska göra av mina ben… haha. Men somnade någon timme i alla fall. Nu vet vi inte riktigt vad vi ska göra, ska utforska staden lite, ta dagen som den kommer och se vad Sydney har att erbjuda. ­­­­­Hoppas ni har det bra hemma i vinterkylan, här är det just nu cirka 20 grader och lite halvmonligt men klockan är bara 9. Sitter på McDonalds och lånar lite WIFI, känns som vi kommer hänga här en del ;) Kl 10 får vi checka in på hostelet, då ska vi duscha, haha är så sjukt äckliga! Men vi  hörs snart igen! Tänker på er! Pusssss

Har inte orkat ladda upp några bilder på datorn än så det kommer i veckan istället! ;)

Lördag

Blev väckt av världens bästa vän imorse med en puss på kinden. Sedan åt i lite frukost och myste innan det var dags för lite släkt och vänner för att komma på midddag. Jättetrevligt, kändes verkligen kul att träffa alla innan jag åker. Petra stannade ite extra och lekte frisör. Så nu har jag 2 dm kortare men friskare hår! Det var vverligen behövligt, för jag har inte klippt mig på flera år riktigt ordentligt. Men man vill ju alltd ha längre hår än vad man har, så nu får jag väl spara ut det i några år igen ;) Men kändes trots allt skönt inför resan att inte håret är så slitet. Sedan blev det en lugn kväll med godisätande och spel. MYSIGT. Nu ska jag snart lägga mig, måstem upp tdigt imorgon för att acka den j*vla ryggsäcken. Ser INTE fram emot att packa ner de kommande 8 månaderna i en ryggsäck men det måste ju göras det med. Hoppas ni haft en fin lördagskväll! Puss på er! Enjoy


Tummen upp för friskt hår

Typiskt Kajsa

Jaa nu har jag försökt ändra bloggen lite, som ni ser. Vad resulterade det? Joo jag fuckar upp allt. TYPISKT MIG! ÅÅåå att det ska vaara så jädrans svårt! Nu är jag sur och ska äta lax. Puss på er!

Vanlig torsdag?

Vaknade sådär runt halv 11 och tänkte att jag skulle laga gröt och kolla på första avsnittet av julkalendern MEN mamma ringde och sa att jag hade fått en akuttid hos öronläkaren så det var bara att hoppa i kläderna och åka dit. Allt gick fint, var där mer i förrebyggande syfte för att jag ofta får lock för öronen när jag badar utomlands. Efter det åkte jag hem och gjotrde det jag tänkt att göra 1 timme tidigare, julkalendern var ju riktig mysig! Annars har jag inte gjort så mycket idag, mer än och packa upp 3 flyttlådor och tvättat lite till. Nu börjar jag känna av resfebern tror jag. Sitter här och bara väntar på att familjen ska komma hem så jag har något att göra. Imorgon ska jag fylla i min tatuering och sedan ska jag nog in till Göteborg och kolla på lite behövliga saker.

Får även lite panik över min fula design på bloggen, jag kan inte ens byta textsnitt, textsstorlek eller någonting! Vill h en ny design och reseinspirerad. Någon som kan hjälp mig?


Sitter och lyssnar på jullåtar, tycker julkänslorna kommer när det är kallt så måste passa på nu dessa 4 dagar ;)

RSS 2.0