LA, Hollywood and Beverly Hills

Hejsan hoppsan Karlsson!

Nu ni, blogga hinner man knappt göra i den här livliga staden. Äntligen har vi hamnat i Los Angeles, den perfekta staden. De har verkligen allt man kan önska sig i mina ögon. Här skulle jag kunna bo. Men våra äventyr dit är lite spännande.

Det började med att vi hämtade ut våran kära bil som vi döpte till Black Sid. Därför att han hade regisreringsskylt SIW, men vi ville inte ha ännu en tjej med oss på roadtripen så vi döpte om henne. Sid är en liten svart Nissan Altima. Han är populär här i USA och vi har ssett massor av hans vänner i olika färger här runt omkring på gatorna. Han är superbra! Köpte även en GPS till honom så han inte skulle tappa bort oss. Men GPS:en vi köpte var inte den bästa, x antal felkörningar för att avfarterna visas för sent. Men vi hamnade tilllut alltid rätt trots detta lilla problem. Efter San Fransisco bodde vi två nätter i Santa Barbara. Här ska vi tillbaka den 2 july och stanna där över USA:s nationaldag 4:th of july. Hoppas på bra partyliv där. Sedan bodde vi 5 nätter på ett superbra hostel i Venice Beach, lite utanför LA. Tyvärr var vädret inte på topp längs kusten så vi tog oss inåt staden till både Universial Studios och Six Flags.

Universial Studios var inte riktigt som förväntan, det var roligt och kul att se alla kända kulisser från olika filmer såsom Desperate Housewives, Jurassic Park och King Kong. Sedan allt annat var mest blaha blaha tyckte jag. De olika RIDES från olika teman såsom Simpsons, Transformers m.m var väl inte jätteroliga. De var inga riktiga bergodalbanor utan bara stolar som rörde sig samtidigt som en film visades framför dig, så det kändes som du åkte. Men om man ändå är i Hollywood trakterna så tycker jag absolut det är kul att ha sett Universial Studios.

Six Flags - Magic Mountain - Ett av världens största nöjesfält med flest bergochdalbanor. HERREGUD, har inte varit så rädd, exalterad eller glad på länge. Hur kul som helst. Och vi vågade åka allt! Läskigaste var en ride som hette X2, ddet var den första vi åkte, utan att veta konsekvenserna.... Man åkte upp och ner och runt baklänges. FY vad rädda vi var, men hur kul som helst! Sedan kort efter på listan kom Viper. På den fick du sätta dig vanligt sedan hissades du fram så du hade magen mot marken och "flög" runt. Denna åkte vi två gånger :) På både Six Flags och Universial så hade vi förbokat ett så kallat "free pass" så under båda dagarna slapp vi köa utan gick förbi de milslånga köerna med timmars köande, fick max vänta 10 min. Det var lite dyrt enligt våran budget men helt klart värt pengarna! Hatar att köa och vi sparade enormt mycket tid på det.

Efter Venice Beach flyttade vi in till West Hollywood där vi nu bor. Bor på ett jättebra hostel c. 5 min från Hollywood Boulevard! Perfekt! Så igår var vi på Walk Of Fame och idag åkte vi en kändisspaning tour i Beverly Hills. Kunde dock inte se så mycket av deras fin hus p.ga av all häckar och staket men kul ändå. Imorgon gör vi vårat sista försök att se en kändis (vårt mål är att se en innan vi åker härifrån). Man måste se en kändis i LA tycker vi. Så imorgon tar vi våran lilla bil själva till Bel Air och Beverly Hills och kollar in alla människor som är ute och går och kör i sina glassiga bilar. Håll tummarna för oss ;) Även Hollywood skylten ska vi stanna vid ochh ta fina kort.

Oj vad långt det blir nu, tråkigt att läsa kanske. Men när jag kommer hem igen om c. 1 månad så avslutar jag bloggen, tror inte mitt liv kommer bli så speciellt spännande framöver. Men nu har jag den enbart så ni vet vad vi håller hus på resan. Bilder hr jag varken ork eller tid att lägga up, ber om ursäkt för det. ;)

Nu ska vi sova, imorgon är kl ställd på 07:30! Har massa saker att hinna med. Har även en parkeringsticket att betala.... hehe ooops!

Puss och Kram
Saknar er alla, snart ses vi! <3


San Fransisco

Hejsan!


Nu var det länge sedan jag skrev igen, men vi hinner knappt med sånt nu. Men nu har vi iaf tagit oss från kära Hawaii till San Fransisco. Hawaii var underbart. Efter ön Oahu åkte vi till en annan ö som hette Maui. Där var det inte lika mycket storstad utan mer lantligt. Som att det tog 40 min att gå till närmaste mataffär..... Men hostelet vi bodde på var bra och de hade gratis tour varje dag som vi åkte på. Vissa dagar åkte vi och upptäckte olika stränder men det roligaste var när vi vandrade 2 mil uppför en av världens största vulkaner. Var världens tröttaste tjejer dagen efter och träningsvärken var ett faktum. I och med att vi inte tränat på 7 månader så gjorde det ont, haha. Mesar! Sedan efter Maui åkte vi tillbaka till Honululu och Waikiki igen. Där bblev det mer shopping, äventyp på North Shore och lite utgång.

 

Nu har vi hamnat på riktigt i stora feta landet. Och ja, allt är verkligen enormt stort. Jag och Amanda listae ut efter andra resturangbesöket att vi absolut inte orkar äta varsin portion, utan vi måste dela. Hitills har vi mest gjort de typiska turistiga sakerna som fishermans Warf, Golden Gate bridge + park. Sedan har vi shoppat en hel del till allas glädje. Woohooo, frågan är hur vi ska klara att ta oss till NY med bara 20 kg? Tur att vi får ha 40 kg från NY ;) Imorgon har vi bokat in en guidad tour på Alkatraz fängelset, ska bli intressant. Sedan på onsdag ska vi hämta ut våran kära bil. Då drar vi vidare mot Santa Cruz för att chilla lite på stranden! :D Om drygt en vecka drar vi till Vegas! Funderar på att spela in en Hangover 3 film där! ;)

Pusspuss

RSS 2.0