Tjenare BALI

Tjenare! Nu har vi äntligen kommit till Asien. Just nu är vi i en liten by som heter Utah som ligger i mitten av Bali. Men jag ska berätta allting från början.  Vi kom hit i onsdags. Allting gick bra med flyg och sånt, vi fick dock vänta 4 timmar på flygplatsen i Darwin innan flyget till Bali skulle gå vilket var lite segt, tur att man har film på datorn ;) Efter att ha köpt en yoghurt för 7 dollar så kände jag verkligen att det var dags att lämna detta dyra land. Vi kom till flygplatsen i Bali vid 8 på kvällen och tog då en taxi till Kuta. Här stannar tydligen de flesta när man kommer till Bali. Det första vi fick se, förutom allt regn var en brinnande bil så efter lite trafikkaos så var vi på väg till vårt hotell. Vi hade bokat ett rum innan på ett hotell. Lyxigt tänkte vi efter att ha bott på hostel i 3 månader. Men hotellet var väl inte som ett fem stjärnigt lyxhotell precis, men det funkade alldeles utmärkt, huvudsaken är att det är rent.  Dessutom var det ganska dyrt, drygt 140 svenska per natt. Vi var i kuta i 2 nätter. Vi gjorde väl egentligen inte å mycket utan gick mest runt på alla gator och kollade in läget liksom. Det är sjukt vad stor skillnad det är på Asien och andra västerländska länder.  Den mest märkbara skillnaden är väl att folk överhuvudtaget granskar än, visslar på en och försöker locka in oss till deras affär, resturang eller hotell. Men Asien är Asien. Jag klagar inte för allt är så sjukt billigt, och då är ändå Bali dyrt har jag hört. Det första vi gjorde var att köpa  2 liter vatten för 6 kronor, som vi hade fått betala ungefär 40 kronor för i Australien.

 

Pengarna här på Bali är ganska roliga. De heter rupie­­­­­­ och 1 miljon rupie motsvarar ungefär 100 svenska kronor. Så när man äter mat så betalar man flera miljoner för maten, lite komiskt. Vi tycker att man lika gärna skulle kunna ta bort 3 nollor så får man som svensk valuta.  ;)

 

Första dagen hade vi planerat att gå ut på kvällen eftersom vi hört att det är ganska mycket party i Kuta. Och vad slutar det med? Joo att vi spelar kort, dricker varsin cider och sedan somnar i varsin säng och vaknar halv 11, dödströtta och bestämmer oss för att bara gå ut och äta. Hahaha, så typiskt oss…

 

Nu sitter vi i sängen och chillar på världens skabbigaste hotell typ. Eller lite överdriv men vi fick inte ens toalettpapper och det kryper myror i hela badrummet, men är man backpackers så är man…vi betalade bara 100 svenska. En natt kan vi stå ut. Det spöregnar just nu och det kändes som åskan skulle slå ner i huvudet på oss. Men Utah är en by som är känd för sin turism och tempel, så idag och imorgon tar vi fram våra kulturella sidor. Amanda fyller år imorgon, lite synd att vakna upp här då kanske men vi får lyxa till det och fira henne sedan när vi åker vidare till Gilliöarna. Nu ska vi dra på oss våra regnponchoers och vandra ut i regnet. Puss och Kram så hörs vi snart!

 Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback